Graffiti on the wall

Graffitipest contra graffitikunst!

Op meerdere plaatsen in de stad en deelgemeenten wordt er de laatste tijd meer en meer graffiti gespoten. Graffiti.. Daardoor wordt graffiti spuiten meer en meer in het hok van vandalisme geduwd. Helaas, jammer… Niettegenstaande is en blijft graffiti kunst.  Hoeveel ik  als kunstenaar graffitikunst ook bemin, spuiten op andermans eigendom is en blijft vandalisme. Waarom spuit men erop los: Bij velen is het de kick van het doen… zonder te denken wie men leed aandoet. De kick van het doen…ja dat mag er best wezen…  Niettegenstaande maakt de gelegenheid de dief.

Mijn voorstel: Plaats panelen!

Mijn voorstel aan de stad: Plaats panelen her en der  in de stad en laat de jongeren er maar hun graffitikunsten uiten, hun tags neerplanten. Het zou goed zijn dat de stad deze borden op lelijke muren, lelijke plaatsen monteert waar graffitispuiters zich kunnen uitleven. Waar ze hun ding kunnen doen. Ze moeten niet steeds op direct zichtbare plaatsen staan. Laat de graffitispuiters deze ook zoeken, ontdekken alvorens te bewerken. Geloof me! je zal zien hoe deze borden tot leven komen , hoe deze dagelijks zullen veranderen, hoe ze een eigen leven gaan leiden. Ik kijk er naar uit om deze borden te zien veranderen van kleurenpallet… hoe de grotendeels jeugdige graffitispuiters hun talenten kunnen botvieren …waar verrassingen komen.

Graffiti positief benaderen

We mogen graffiti niet afkeuren… niet negatief bekijken…we moeten mogelijkheden scheppen. Geef hen een forum Als velen spuiten op plaatsen waar niet mag… dan is het aan de stad om dit positief te benaderen.  Geef hen forum, kansen en mogelijkheden…voorkom het onheil. Schoonheid zal de bovenhand nemen. Tevens zal het de gefrustreerde sloganspuiters verdringen. Dat is een pest en hoort niet thuis onder de kunstvorm graffitispuiten.

Milaan

In Milaan hangen her en der panelen…zelfs op onopvallende plaatsen waar men hun ding kan doen. Je zal zien… de graffiti vandalisme zal wegkwijnen en herleven als kunst.

Leve graffiti

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s