Haïti …Het wordt er niet beter op !

Tja, wat dacht je? Een nieuwe president, een nieuwe start! Neen, helaas niet… integendeel men gaat er terug op achteruit.

Diverse senatoren en volksvertegenwoordigers doen er alles voor om het president Martelly moeilijk te maken. Hij wordt beschuldigd van een dubbele nationaliteit te bezitten. Een Haitiaanse en een Amerikaanse. De eerste minister Gary Conille bezit ook een dubbele nationaliteit en werd gedwongen om ontslag te nemen. De Haitiaanse  grondwet laat het bezit van een dubbele nationaliteit niet toe voor ander andere hogere regeringsfunctionarissen. Doch de waarheid schuilt in een andere hoek. De reden is eerder te zoeken daar Gary een audit had geëist over de grote geldsommen die zijn besteed, onder de regering van voormalig eerste minister Bellerive. Deze gelden waren voor de heropbouw van Haïti, na de aardbeving van 12 januari 2010.

President Martelly stelde nu Laurent Lamothe voor als kandidaat ter  vervanging van Gary Conille. Laurent Lamothe is nu minister van buitenlandse zaken. De bekrachtiging van zijn nieuwe functie blijft maar aanslepen. Er is geen goodwill te bespeuren in de kamers.

Kortom er is terug een nieuwe politieke crisis die de ellendige bal terug aan het rollen brengt: de onveiligheid neemt terug toe, het land wordt weer eens sociaal en economisch lamgelegd.

En alsof de politieke ellende het enige is dan hebben jullie het fout. De helse regenbuien overheersen de tentenkampen met alle gevolgen voor de bewoners.. tenten verzuipen in de modder… kortom schijnend.

De ontevredenheid stijgt bij de bevolking. Men heeft niet veel meer nodig om de sociale onrust  te laten toenemen. De lont brand… tot…

Auteur: carlo Herpoel

(Met dank aan een plaatselijke collega voor de informatie)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s