Haïti heeft eindelijk een nieuwe regering!

Na heel wat gesjoemel en het uitdelen van heel wat smeergeld is het politieke theater opgevoerd door schaamteloze politiekers afgerond met het aanvaarden van de nieuwe eerste minister. Laurent Salvador Lamothe en zijn regering werd officieel aangesteld op 14 mei ll.

Niettegenstaande het lang aanslepen bij de vorming van de Haïtiaanse regering  kwam het Belgisch record nooit in gevaar. Oef of…

President Martelly rijdt met tube-less banden. Hij heeft geen “chambres (à air)” nodig:

(Chambre is binnenband en verwijst tevens naar de kamers van volksvertegenwoordigers en senatoren.)

President Martelly is blijkbaar een beetje sterker uit deze politieke klucht-crisis gekomen. Quelle klucht !!! De kamerleden verloren er wel heel wat krediet en lieten zich kennen als een bende profiteurs. Schandalig – begrijpelijk – normaal… Dit is aan de lezer zelf te bepalen.

Heropbouw krijgt gezicht:

Het valt wel op dat er nu heel wat serieuze bouwprojecten aan de gang zijn. Verschillende kleinere tentenkampen werden geruimd. Ook het grote stadsplein (Champ de Mars) in het centrum van Port-au-prince, wordt stillaan terug leeggemaakt. Hopelijk bezit ieder nog een bescherming boven het hoofd.

Hemelsluizen:

De rain-drups maanden zijn aangebroken…de hemelsluizen openen zich en wenen. Het startschot van waterellende is gegeven. De aller gekende ellende. Talrijke kaduke tenten zullen terug sneuvelen. Her en der steekt de choleraplaag terug de kop op. Tja, dit is het normale leven van een Haitiaan.

Maar ze klagen niet, ze zagen niet…neen ze  geloven in…dat…  en dit zonder enige timing, geen deadline! Gewoon doorgaan … men ziet wel wat de toekomst brengt.

Auteur Carlo Herpoel

(met dan aan pater Jan Hoet)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s